Sivut

torstai 18. helmikuuta 2016

Vauhdikkaampi tunti

Tiistain vakkaritunnin menin Atella. Tunnin aiheena oli puomit. Aloitettin tunti tottakai alkukäynneillä. Alkukäyntien jälkeen siirryttiin kevyeeseen raviin ja aina pitkilläsivuilla tehtiin asetuksia ja taivutuksia molempiin suuntiin tekemällä pientä kiemuraa. Jo heti alussa atte ravasi kivaa tahtia ja taipui hyvin. Sen jälkeen tultiin lyhyt puomitehtävä.


Aloitettiin tehtävä oikeaan kierrokseen siten, että tultiin c- päädyn jälkeen kolme puomia kentän keskustaan päin, sitten neljä toisestapäästä kohotettua puomia pituushalkaisijalla ja sitten kolme puomia takaisin uralle ravissa. Sitten nostettiin oikea laukka ja laukattiin pitkäsivu. Oikeaan kierrokseen Atte tuntui tosi kivalle ja saatiin paljon onnistuneita pätkiä, sekä poni oli kokoajan hallinnassa. Sen jälkeen käveltiin muistaakseni lyhyet välikäynnit. Sitten suunnanvaihto ja täysin sama tehtävä toiseen suuntaan. Ensimmäiset pari kertaa onnistui lähes yhtähyvin kuin oikeaan kierrokseen. Sen jälkeen Atte alkoi ennakoimaan laukannostoa, eli ensimmäiset kolme puomia mentiin lähes käynnissä, koska jäin liikaa kiinni. Neljä kohotettua puomia mentiin kompuroiden ja viimeiset kolme puomia liian kovaa vauhtia. Kun Jonna mainitsi siitä, että jään liikaa kiinni, alkoi kohotetut  puomit sujua heti paremmin. Tämän jälkeen jatkettiin kaikki kenttää ympäri laukassa. Tässä mentiin taas aivan liian kovaa ja miulla ei ollut mitään kontrollia Atteen. Seuraavaksi oli loppuravit jotka minun ja Aten osalta meni juoksemiseen ja siihen, että yritin epätoivoisesti hillitä vauhtia. Sen jälkeen loppukäynnit.

Tästä tunnista ei siis ole kuvia :)


Nipsun hoitopäiväkin siis oli ja kävin sitä jo vähän hoitamassa ennen tuntia kolmen aikaan ja tunnin jälkeen laitoin sen roosan kanssa kuntoon tunnille kahdeksaksi.




-Pauliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti